Składniki:
|
Do mięsa dodajcie ok 3/4 szklanki wody, a następnie pieprz, ziele angielskie i liście laurowe oraz ostre papryczki z zalewy. Pokrójcie kurki jeśli to konieczne i dorzućcie do mięsa. Po chwili dodajcie połowę czerwonego wina.
Przykryjcie częściowo pokrywką i duście na średnim ogniu ok 2h, mieszając od czasu do czasu, ora uzupełniając w razie potrzeby płyn (wodą). Pod koniec duszenia dodać resztę wina, a następnie zagęścić sos mąką. Podawajcie z ziemniakami, pieczywem, kluseczkami lub kopytkami. Smakuje wyśmienicie.
Smacznego!
ale ślinka cieknie, ja uwielbiam dodatek wina w daniach
OdpowiedzUsuńwygląda pięknie i pysznie!!!
OdpowiedzUsuńWspaniale! Niech no ja tylko dorwe kurki :)
OdpowiedzUsuńhm, interesując. wygląda bardzo smacznie.
OdpowiedzUsuńi z pewnością taki jest!
Pyszne! u mnie robi się podobny gulasz, tylko z samych grzybów z dodatkiem cebuli. Zajadam się nim ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję za wzięcie udziału w akcji :)