Strony

piątek, 20 lipca 2012

Ryba w ostrej panierce z ryżem



Rybę jadacie w piątki tak jak kiedyś bywało? Ja lubię ryby niezależnie od dnia tygodnia oraz formy jej podania. Dziś tradycyjnie podana ryba jednak w ostrej panierce - spróbujcie sami!

Składniki:
  • 2-4 filety z dobrej ryby (halibut, dorsz lub inne)
  • rozbełtane jajko
  • 2 łyżki mąki
  • ostra bułka tarta (bułka tarta z chili) w granulkach





Jak się domyślacie sekret tkwi właśnie w bułce tartej. Należy znaleźć w sklepie specjalną bułkę tartą ostrą z chili. rybę doprawiacie tradycyjnie (ja solą i pieprzem), obtaczacie w mące, jajku i ostrej bułce tartej.
Propozycja podania: ciemny ryż oraz sałatka szkopska. Do włożenia ryżu na talerz wykorzystajcie obręcz, lub małą miseczkę lub szklankę.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz